Kiefer Sutherland: meer dan Jack Bauer alleen

Bij het grote publiek is de inmiddels 53-jarige Kiefer Sutherland vooral bekend van zijn rol als geheim agent Jack Bauer in de televisiereeks 24, maar de zoon van de legendarische acteur Donald Sutherland maakt in eigen land tegenwoordig ook nog naam als countryzanger. Dinsdagavond hield hij voor het eerst halt in België. De eer viel te beurt aan Leuven.

Het was al vrij snel aanschuiven aan de ingang van zaal Het Depot en binnen een mum van tijd vond diezelfde menigte zich ook al een weg naar binnen, om alvast in de sfeer te komen met David Ronaldo. Een voorprogramma dat bij het grote publiek niet meteen een belletje doet rinkelen, maar best te pruimen viel. Tijdens een halfuur durende set bracht hij vooral nummers uit zijn recentste werk Citizen Of The World, zelf spelend op gitaar en bijgestaan door een andere gitarist en een percussionist. Een man waar we vermoedelijk nog wel wat van zullen horen in België.

Klokslag half tien, geen seconde later dan aangekondigd, verscheen de man dan eindelijk waarvoor enkele honderden toeschouwers tickets hadden gekocht. Compleet met witte cowboyhoed, een gitaar en begeleid door een liveband maakte hij de aanwezigen meteen gek met Rebel Wind. Al hadden de muziekliefhebbers wel iets langer nodig om wild te worden. Bij de eerste nummers klonk de stem van Sutherland immers een pak hoger dan hij op zijn cd’s te bewonderen valt. Maar vanaf de vijfde song Shirley Jean, naar eigen zeggen zijn ode aan muzikale grootheid Johny Cash, was dat euvel van de baan en konden ook de countryliefhebbers helemaal aan hun trekken komen met de julste diepe stem van de zanger.

Met Reckless & Me als zowel show- als recentste albumtitel was het al van voor de start van het concert duidelijk wat er te verwachten viel. Veel eigen nummers natuurlijk, maar ook het repertoire van een aantal collega’s kwam aan bod. Open Road, een cover van Jude Cole, was al te bewonderen op het album, maar daarnaast bracht de zanger ook nog nummers van Patty Loveless (Blame It On Your Heart), Lone Justice (Ways To Be Wicked) en Bob Dylan (Knockin’ On Heaven’s Door) mee naar Leuven. Het publiek kreeg een show die, ondanks de kleine vraagtekens van het begin, swingde als een tiet. Met bindteksten die niet langer waren dan strikt noodzakelijk en vooral met veel muziek.

Kortom, een meer dan geslaagd debuutconcert in ons Belgenlandje en een warme oproep aan Het Depot-uitbater Mike Naert om nog meer van dergelijke countryzangers of -bands naar Leuven te halen. En Kiefer… graag tot een volgende keer! 

Beoordeling:
****

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *