Samson & Marie: nu al een oorwurm

© Studio 100

Na 30 jaar Gert Verhulst, is de populairste Vlaamse televisiehond met spraakgebrek Samson toe aan een nieuw baasje. Reikhalzend werd uitgekeken wie de jarenlange beste vriend van de viervoeter moest gaan vervangen. Zaterdag zagen enkele duizenden mensen live in het Studio 100 Pop-up Theater en een paar tienduizenden mensen voor de diverse digitale media hoe Gerts dochter Marie Verhulst zich het ‘extra baasje’ van Samson mocht noemen.

De keuze voor Marie was niet geheel verrassend in deze politiek correcte tijden waarin zenders en productiehuizen graag een zo groot mogelijke diversiteit aanbieden. Ook om een andere redenen was de keuze niet verrassend en we vermoeden dat dat dan ook de doorslag gaf in de keuze. Marie is namelijk een frisse verschijning met tal van podium- en televisie-ervaring en kan daarbovenop ook nog eens heel toonvast en mooi zingen. Marie Verhulst beschikt over de naturel om een glimlach op ieders gezicht te toveren en de kinderen zich meteen thuis te laten voelen. Dat deed ze eerder al in Ghost Rockers en deed ze zaterdag in Puurs vlotjes over.

Een goede twee minuten en half, langer duurt de gelijknamige debuutsingle “Samson & Marie” niet, maar het is een oorwurm van formaat. Heerlijke, ongedwongen teksten, naturel gebracht en overgoten met de alom bekende Studio 100-saus. Niemand die het nummer ooit had gehoord, maar al bij het tweede refrein zong iedereen moeiteloos mee van je “1-2, 1-2-3, kijk wie loopt daar, wie oh wie? 1-2, 1-2-3, Samson & Marie!” Met een Samson die misschien al even niet meer hetzelfde klinkt dan 30 jaar geleden, maar wel de voorbije jaren zijn beste zelve heeft teruggevonden in een stem die verdacht veel op één of andere scheepskornuit van Studio 100 lijkt.

Als “Samson & Marie” de voorbode is van wat nog komen gaat, dan kunnen we alleen maar hopen dat er nog veel jaren op de teller zullen komen van dit duo. Samson & Marie, wij zijn fan!

Beoordeling:
*****

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *